Απολαύστε το μοναδικό θυσαυρό του ροδάκινου όλο το χρόνο!

Υλικά
8 μεγάλα ροδάκινα
600 γρ. ζάχαρη
60 γρ. φρέσκο τζίντζερ
1 κ.κ. σκόνη γαρίφαλου και κανέλας
1 λεμόνι (το χυμό)

Παρασκευή:

Ζεματάμε τα ροδάκινα για 1 λεπτό, για να τα ξεφλουδίσουμε εύκολα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα λιώνουμε ελαφρά με πιρούνι. Καθαρίζουμε το τζίντζερ και το τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Βάζουμε τα ροδάκινα με το τζίντζερ σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη τελείως μέσα στα φρούτα. Στη συνέχεια, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε τα ροδάκινα να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Αφαιρούμε τον αφρό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν πρόκειται να διατηρήσουμε τη μαρμελάδα σε βάζα, τα γεμίζουμε με τη ζεστή μαρμελάδα, τα κλείνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.