Καλοκαίρι και η πιο δροσερή συνταγή για να απολαύσετε το ροδάκινο είναι εδώ!
Υλικά συνταγής
600γρ. πολτός από ροδάκινα (χωρίς τη φλούδα)
½ λεμόνι (ο χυμός τους)
150γρ. ζάχαρη άχνη
150γρ. νερό
Εκτέλεση συνταγής
Διαλύουμε την άχνη στο νερό και ανακατεύουμε με τον πουρέ των ροδάκινων. Αδειάζουμε το μείγμα σε παγοκυψέλες.
Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αφαιρούμε από την κατάψυξη και χτυπάμε σε μπλέντερ ώστε να γίνει αφράτο και λείο.
Βάζουμε το σορμπέ σε ταψάκι και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Βγάζουμε από την κατάψυξη 30 λεπτά πριν το σερβίρουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να μαλακώσει.
Σερβίρουμε σε ποτήρια κολονάτα ή μπολάκια διακοσμώντας τα με λεπτές φέτες ροδάκινου.