Σύσκεψη για το πρόγραμμα απορρόφησης αγροτικών προϊόντων που πλήττονται από το Ρωσικό εμπάργκο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Μάρκου Μπόλαρη, υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου και εκπροσώπων των οργανώσεων παραγωγών των νομών Ημαθίας και Κοζάνης.

Από τις οργανώσεις, παραβρέθηκαν ο Κοσμάς Βάγγας δ/ντης Α.Σ. Νάουσας, ο πρόεδρος κοινοπραξίας ομάδων παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης Χρήστος και ο Νίκος Κουτλιάμπας, πρόεδρος ΑΣΕΠΟΠ Βελβενδού.

Επίσης ήταν παρόντες οι βουλευτές Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης και Χρήστος Αντωνίου Χρήστος και ο βουλευτής Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης.

Η συζήτηση αφορούσε την στήριξη των τιμών αγροτικών προϊόντων λόγω Ρωσικού εμπάργκο, στα πλαίσια σχετικού Κανονισμού της Ε.Ε. για το 2016, και στην εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος, ώστε να μην παρουσιαστούν τα γνωστά προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος.

Όλες οι πλευρές εξέφρασαν την άποψη, ότι θα πρέπει να γίνει η απορρόφηση του συνόλου των προβλεπόμενων ποσοτήτων. Για το σκοπό αυτό, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ, ώστε να ορισθεί άμεσα ο τρόπος εκμετάλλευσης του προγράμματος και να ακολουθήσει η υλοποίηση του.