Το μεγάλο λιμάνι της Σαουδικής Αραβίας υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τα καλύτερα φρούτα της Ευρώπης! Το συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα «FRUITOP – Top Quality European Fruits From Greece» με επικεφαλής τον ΑΣΕΠΟΠ, ήταν και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην έκθεση Foodex Saudi στην Τζέντα. Η εξαιρετική γεύση και η σταθερή ποιότητα των φρούτων μας αποδείχτηκαν για άλλη μια φορά το καλύτερο διαβατήριο για την ανάπτυξή τους στη μεγάλη και απαιτητική αγορά της Σαουδικής Αραβίας!

Τα καλύτερα ευρωπαϊκά φρούτα, τα οποία παράγονται στην Ελλάδα, ταξίδεψαν στην στη Σαουδική Αραβία στα μέσα Νοεμβρίου 2018 και βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διακινητών της ανερχόμενης αραβικής αγοράς. Ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ως επικεφαλής εταίρος του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. προγράμματος με τίτλο “FruiTop – Top Quality European Fruits From Greece”, στο οποίο συμμετέχουν και οι Α.Σ. ΖΑΓΟΡΑΣ ΠΗΛΙΟΥ, Α.Σ. ΡΑΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, Α.Σ. “ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΣΥμΒΟΛΟ” KAI Α.Σ. ΝΕΣΤΟΣ, έλαβε μέρος στην διεθνή έκθεση FOODEX SAUDI που πραγματοποιήθηκε στις 12-15 Νοεμβρίου στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Έκθεση Foodex Saudi

Οι ξένοι διακινητές και επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα εξαιρετικά και σταθερά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που εκπροσωπούν οι οργανώσεις παραγωγών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα FRUITOP, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν το κλειδί για την επιτυχημένη είσοδο τους σε μια εθνική αγορά που αρχίζει να αναζητά εναλλακτικές, αλλά σταθερές σε ποιότητα, καταναλωτικές επιλογές.

Ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες της έκθεσης, που στάθηκαν χρήσιμες για τα στελέχη της ελληνικής αποστολής, ήταν η ξενάγηση στην Κεντρική Λαχαναγορά της Τζέντα, προκειμένου να αποκτήσουν από πρώτο χέρι εικόνα για τη διαχείριση και τα ζητήματα της μετασυλλεκτικής φάσης των νωπών φρούτων στη Σαουδική Αραβία.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια παραμονής στη Σαουδική Αραβία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τύπου σε αίθουσα του ξενοδοχείου Radisson Blu με συμμετοχή τοπικών δημοσιογράφων και εκπροσώπων των μεγαλύτερων εισαγωγικών εταιρειών στην Αραβική Χερσόνησο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε παρουσίαση του κλάδου των ελληνικών φρούτων και λαχανικών και ενημέρωση για τα προϊόντα και τον τρόπο λειτουργίας των οργανώσεων παραγωγών καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, ενώ δόθηκαν και απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα, την ασφάλεια και την πιστοποίηση των προϊόντων.

Έκθεση Foodex Saudi 6