Τα πιο τραγανά πιτάκια είναι εδω, γεμισμένα με την απόλυτη μαρμελάδα με ροδάκινα Velvita. Με ό,τι και αν τα συνδυάσετε είμαι σίγουρος πως θα εκπλαγείτε απο την απίθανη γευση τους.
Συστατικά
Για την ζύμη:
- 500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Για την γέμιση:
- 1 κιλό ροδάκινα (αποφλοιωμένα και κομμένα σε κύβους)
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 στικ κανέλας
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για το άλειμμα:
Για το dip:
- 200 γρ. Γιαούρτι
- Ξύσμα από 1 lime
- Δυόσμο
- Αρμπαρόριζα (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Ξεκινάμε την ζύμη βάζοντας πρώτα το αλεύρι στο μπώλ. Κάνουμε μια λακούβα και προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε σιγα-σιγα. Αφού ενωθούν όλα τα υλικά και σχηματίσουν μια ζύμη, την δουλεύουμε στον πάγκο μας. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30’.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τα ροδάκινα, την ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα. Αφήνουμε για 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το βουτυρο υστερα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου δημιουργηθεί μια μαρμελάδα. Αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε την κανέλα.
- Ανοίγουμε την ζύμη μας και την κόβουμε με κουπάτ βαζουμε μια κουταλιά απο την γέμιση αλείφουμε περιμετρικά του δίσκου με το ασπράδι και κλείνουμε μισοφέγγαρο, πιέζοντας με ενα πιρούνι. Ψήνουμε στους 185C για περίπου 20 λεπτά.
Πηγή : Πέτρος Συρίγος