Σπουδαία νέα για τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, που με την έγκριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ονομασία «Κλαρίσιο Ροδάκινο», προχωρά στο αντίστοιχο Μητρώο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αναγνωριστεί ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ).

Το Κλαρίσιο Ροδάκινο θα είναι το πρώτο ΕΠΙΠ για την ονομασία του οποίου η Ελλάδα καταθέτει αίτηση αναγνώρισης και αυτό γεμίζει τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού χαρά και υπερηφάνεια.

Η ονομασία «Κλαρίσιο Ροδάκινο» χρησιμοποιείται στον προφορικό λόγο από παραγωγούς και διακινητές στις μακεδονικές δενδροκομικές περιοχές, για να ξεχωρίζουν τα ροδάκινα που τυποποιούνται και συσκευάζονται κατευθείαν από το κλαδί στην τελική τους συσκευασία στο κτήμα, από τα ροδάκινα που συσκευάζονται και τυποποιούνται με μεγάλα μέσα σε συσκευαστήρια.

Οι παραγωγοί του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού επιμένουν… παραδοσιακά, γι’ αυτό και τα ροδάκινά τους έχουν τέτοια ποιοτικά χαρακτηριστικά που στους καταναλωτές θυμίζουν τα ροδάκινα 3-4 δεκαετιών πριν, που δεν περνούσαν από διαλογητήρια.

Με την έγκριση της ονομασίας από την Ε.Ε., το Κλαρίσιο Ροδάκινο του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού θα είναι επιτέλους… όνομα και πράγμα!