Ο Πέτρος Συρίγος / Petros Syrigos έφτιαξε το πιο νόστιμο κέικ ροδάκινο στο τηγάνι. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

Συστατικά

  • 3 ροδάκινα velvita
  • 250gr ζάχαρη
  • 1 κτσ νερό
  • Για το κέικ:
  • 1 ροδάκινο
  • 225gr βούτυρο
  • 220gr ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 130gr γάλα
  • 250gr αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 1,5 κτγ baking powder

Οδηγίες

  1. Ξεκινήστε αφαιρώντας από τα ροδάκινο τα κουκούτσια και συνεχίστε τεμαχίζοντας τα στα 4
  2. Σε ένα τηγάνι προσθέστε την ζάχαρη σαν βουναλάκι και στην κορυφή βάλτε 1 κτσ νερό
  3. Όταν οι άκρες του μείγματος αρχίζουν να γίνονται καφέ, ανακατέψτε μέχρι να γίνει όλο το μείγμα
  4. Αφαιρέστε από την φωτιά και τοποθετήστε τα ροδάκινα με την σάρκα πάνω στην καραμέλα
  5. Για το κέικ:
  6. Στον κάδο του μίξερ προσθέστε το βούτηρο με τη ζάχαρη και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά, περίπου για 2 λεπτά
  7. Στην συνέχεια,προσθέστε ένα ένα τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα και συνεχίστε προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά
  8. Τεμαχίστε σε κύβους το ένα επιπλέον ροδάκινο και προσθέστε το στο υπόλοιπο μείγμα. Περιχύστε το μείγμα πάνω από τα ροδάκινα στο τηγάνι
  9. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά
  10. Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι στο κέντρο του σκεύους για να δείτε εάν είναι έτοιμο. Μόλις το κέικ είναι έτοιμο αναποδογυρίστε το σε μία πιατέλα. Σερβίρετε ζεστό με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι

Πηγή : Πέτρος Συρίγος