Ο Πέτρος Συρίγος / Petros Syrigos έφτιαξε το πιο νόστιμο κέικ ροδάκινο στο τηγάνι. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.
Συστατικά
- 3 ροδάκινα velvita
- 250gr ζάχαρη
- 1 κτσ νερό
- Για το κέικ:
- 1 ροδάκινο
- 225gr βούτυρο
- 220gr ζάχαρη
- 3 αυγά
- 130gr γάλα
- 250gr αλεύρι
- 1 βανίλια
- 1,5 κτγ baking powder
Οδηγίες
- Ξεκινήστε αφαιρώντας από τα ροδάκινο τα κουκούτσια και συνεχίστε τεμαχίζοντας τα στα 4
- Σε ένα τηγάνι προσθέστε την ζάχαρη σαν βουναλάκι και στην κορυφή βάλτε 1 κτσ νερό
- Όταν οι άκρες του μείγματος αρχίζουν να γίνονται καφέ, ανακατέψτε μέχρι να γίνει όλο το μείγμα
- Αφαιρέστε από την φωτιά και τοποθετήστε τα ροδάκινα με την σάρκα πάνω στην καραμέλα
- Για το κέικ:
- Στον κάδο του μίξερ προσθέστε το βούτηρο με τη ζάχαρη και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά, περίπου για 2 λεπτά
- Στην συνέχεια,προσθέστε ένα ένα τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα και συνεχίστε προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά
- Τεμαχίστε σε κύβους το ένα επιπλέον ροδάκινο και προσθέστε το στο υπόλοιπο μείγμα. Περιχύστε το μείγμα πάνω από τα ροδάκινα στο τηγάνι
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά
- Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι στο κέντρο του σκεύους για να δείτε εάν είναι έτοιμο. Μόλις το κέικ είναι έτοιμο αναποδογυρίστε το σε μία πιατέλα. Σερβίρετε ζεστό με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι
Πηγή : Πέτρος Συρίγος