Το πιο απλό αλλά απολαυστικό καθημερινό γλυκό τώρα γίνεται ακόμη ωραιότερο με ζουμερά αχλάδια από τον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου!

Υλικά

1 3/4 φλιτζ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 1/2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη καστανή
3 αβγά
3/4 φλιτζ. τσ. βούτυρο, που έχει μαλακώσει εκτός ψυγείου
1/2 φλιτζ. τσ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
Από 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ και σόδα σε σκόνη
2 βανίλιες
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
1/2 κ.γλ. αλάτι
Μερικές κουταλιές ζάχαρη άχνη
Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μείγμα κρεμώδες. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα αχλάδια και τα αμύγδαλα και χτυπάμε να ενωθούν. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια μακρόστενη, αντικολλητική φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ 40 λεπτά ελέγχοντας πριν το βγάλουμε αν έχει ψηθεί στο κέντρο (βυθίζουμε τη λάμα ενός μαχαιριού). Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη-άχνη.