Βραδιά Γευσιγνωσίας στην Έκθεση Τοπικών προϊόντων με πρόταση για πρωινό στα ξενοδοχεία της περιοχής και το φημισμένο ροδάκινο Βελβεντού Κοζάνης να κλέβει τις εντυπώσεις!

 

Με βραδιά γευσιγνωσίας και εκλεκτού πρωινού που πρότεινε στα ξενοδοχεία της Ξάνθης αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης συνεχίστηκε την Τρίτη το βράδυ η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Οικοτεχνίας που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ξάνθης, στο γήπεδο του ΑΟΞ μέχρι και σήμερα Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου από τις 17.00-22.00.

Μάλιστα το εκλεκτό μενού περιλάμβανε εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που παράγονται στη περιοχή, ενώ έκλεινε με φέτες εκλεκτού ροδάκινου Velvita που όπως είναι γνωστό, υπέγραψε συμφωνία με την ΣΕΚΕ για κοινή εταιρεία με τα μοναδικά και υψηλής ποιότητας ακτινίδια και ρόδια Ξάνθης και Δήμου Νέστου.

Η εξαιρετική σεφ της Ξανθίππης και του Spaghetti Τάνια Γρηγοριάδου παρουσίασε το προτεινόμενο Ξανθιώτικο πρωινό για τα ξενοδοχεία της περιοχής, ενώ την ενημέρωση του κόσμου έκανε το μέλος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Σάκης Ζαϊτίδης.

Σημειώνεται ότι από την Δευτέρα που ξεκίνησε η έκθεση, χιλιάδες κόσμος πέρασε από όλα τα περίπτερα.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πάντως κάνει στην έκθεση το περίπτερο του φημισμένου σε όλο τον κόσμο ροδάκινου VELVITA από το Βελβεντό Κοζάνης (από το χωράφι κατευθείαν στον καταναλωτή), που έδωσε στους χιλιάδες επισκέπτες να δοκιμάσουν ξεχωριστές γεύσεις με φέτος ροδάκινου.

Στην έκθεση συμμετέχει με παραδοσιακό καπνό και η ΣΕΚΕ αλλά και η ΕΑΣ Ξάνθης με το ακτινίδια και γεωργικά προϊόντα.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 7-8.000 κόσμος πέρασε ήδη στο 3ήμερο την πολύ πετυχημένη 1η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Οικοτεχνίας με τα κρασιά της περιοχής αλλά και το εκλεκτό παρθένο ελαιόλαδο Βίστωνες να εντυπωσιάζει τους πάντες με την υψηλή ποιότητα αλλά και την συσκευασία του.

Τέλος εντυπωσιακή παρουσίαση έχει ήδη στην έκθεση και το εκλεκτό μανιτάρι MITATO Ξάνθης του Παράσχου Ευστρατίου που συμμετείχε μάλιστα και στη βραδιά ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ.

 

Πηγή: http://maxitisthrakis.blogspot.com