Υπέροχα ζουμερό και μυρωδάτο το ροδάκινο σε μία μοναδική απολαυστική συνταγή!

Υλικά
6 μεγάλα ροδάκινα
500 γρ. αμυγδαλωτά (μπισκότα «εργολάβοι» ή παρόμοια μπισκότα με γεύση αμύγδαλου)
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. ασπράδια αβγού
Ζάχαρη-άχνη, μερικές κουταλιές
1 φλιτζ. τσ. ρούμι λευκό
1 κ.κ. κακάο σε σκόνη
1 βανίλια σκόνη ή μερικές σταγόνες άρωμα

Παρασκευή: Πλένουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε με κουταλάκι σχεδόν τη μισή σάρκα τους. Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, τη σάρκα από τα ροδάκινα, τη ζάχαρη, το ρούμι, τη βανίλια, το κακάο, και τα χτυπάμε να γίνουν ένα μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή. Την προσθέτουμε στο μείγμα των μπισκότων σταδιακά, ανακατεύοντας με κουτάλι, να ενωθεί. Αραδιάζουμε τα ροδάκινα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Ανάβουμε το φούρνο στους 160°. Μοιράζουμε το μείγμα στο κοίλωμα των ροδάκινων, με ένα κουταλάκι. Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη-άχνη και τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τα σερβίρουμε χλιαρά.